miercuri, 4 mai 2011

Sfaturi nunta – Gatitul miresei

                                Salut,
                Iata ca incepe sezonul nuntilor si cu siguranta or sa inceapa sa apara o multime de intrebari in capul viitorii insuratei despre cum trebuie organizata nunta lor.
                Gatitul miresei
                Inca de acasa incep bataile de cap… toata lumea se agita (de cele mai multe ori, fie vorba intre noi , fara motiv) , multe persoane, spatiu mult prea mic, caldura… Apoi se aud stigate ca e muzica prea tare si nu te intelegi om cu persoana- ce fac? Cum fac?
                La ritualul gatitului miresei  ordinea este urmatoarea: mireasa , mirele, nasii, socrii mari, socrii mici, fratii, iar apoi cel mai bine ar fi sa se ocupe domnisoara de onoare.
                Apoi urmeaza ritualul ruperii colacului. Daca mergi pe partea traditionala adica chiar il rupi deasupra capului, ai grija sa iti fie pus un prosop sau ceva pe cap sa nu intre firmituri in par ( nu dau prea bine in fotografiile de dupa). Am vazut in unele parti colacul taiat in 4, mireasa lua cate o bucata de pe platou facea cruce cu ea si apoi o arunca. Dupa parerea mea e mai practic asa. 
                Tot ritualul dureaza in medie undeva la 1 ora, in functie de cati invitati aveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu