miercuri, 5 octombrie 2011

Si pantofii cum ii aleg?

Aceasta este întrebarea care şi-o pun toate miresele cand ajund la capitolul pantofi, dar binînţeles de aceea suntem noi pentru a vă da câteva sfaturi.
Intr-un interviu oferit pentru Ghidul Miresei, Mihai Albu ne da cateva sfaturi despre cum ar trebui sa alegem pantofi de mireasa.
Cum ar trebui sa fie ales un pantof pentru rochia de mireasa?
Pe sufletul miresei! Desigur, daca este o rochie cu umerii goi, decoltata, in nici un caz nu se pot purta pantofi, ci sandale. Daca poarta un bolero sau o maneca mai inchisa, se cer pantofi neaparat.
Ce fel de toc recomandati?
Mireasa are de ales intre a fi mai inalta, mai zvelta si a se simti mai comod. Eu recomand un mic compromis: o inaltime putin mai mare nu presupune neaparat tocuri de 12 cm. Un toc de 8-9 este in regula, insa unul de 3-4 cm o va face sa piarda din finetea aspectului. De obicei, la rochiile de mireasa se marcheaza foarte mult talia, soldurile, si de aceea proportia partii de la brau in jos trebuie schimbata cumva din pricina amplorii foarte mari. Un toc mediu de 8, 9 cm echilibreaza proportia foarte bine. Desigur, cine se simte in stare sa stea 10 oe pe un toc de 12, de ce sa nu-l poarte?! Merita sa ti se umfle picioarele putin a doua zi pentru ca nunta e o ocazie foarte speciala!
Şi poate e o singura data in viata.
Ce le recomandati mireselor care sunt si insarcinate in ziua nuntii?
Chiar astazi a fost la mine o mireasa insarcinata. A pus ochii pe cea mai inalta pereche de pantofi de la mine si am sfatuit-o sa isi faca sandale.
Şi pentru ca nu va merge singura in ele, am insistat sa-si faca totusi un toc mai mic. Exista riscul sa oboseasca la un moment dat sau sa nu-si mai controleze foarte bine mersul, si daca sa zicem ca si-ar pierde echilibrul, o cazatura ar putea afecta sarcina. De aceea se si recomanda evitarea tocurilor in cele noua luni. Cand la mijloc e un bebelus, trebuie sa fim prudenti.
Cu cat timp inainte de nunta trebuie cumparati pantofii?
Sa zicem ca ar trebui ca rochia sa fie gata macar cu doua saptamani inainte, iar pantofii macar cu o saptamana. In felul acesta, se mai pot face modificari, daca e cazul. O alta regula esentiala este ca pantofii sa fie purtati un pic prin casa si pentru ca, daca deranjeaza cumva, sa se poata face micile retusuri. In plus, astfel mireasa se obisnuieste cu prinderea respectiva, daca este o pereche de incaltaminte altfel decat cele purtate de obicei.
Si daca ar fi sa creati pantofii de bal ai Cenusaresei, cum ar arata?
As vrea eu sa fac dar sunt total nepurtabili – din sticla. Stiu insa ca ar arata extraordinar. Si apoi mie nu imi plac pantofii,ci sandalele.Eu pe Cenusareasa o vad cu sandale de sticla...
Asa cum ne recomanda si Mihai Albu pantofi trebuie alesi pe sufletul miresei de aceea va aratam cateva modele.Speram ca sfaturile noastre sa va fie de folos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu