marți, 3 ianuarie 2012

Meniul pentru nunta


Dragi mei, dat fiind faptul ca postul s-a incheiat si avem dezlegare la petreceri m-am gandit ca ar fi indicat sa va mai ajutam cu niste sfaturi pentru o nunta reusita. De aceea am hotarat ca subiectu de astazi sa fie meniul de nunta.
Unii spun ca e simplu, dar sa stiti ca nu e deloc asa pentru ca in functie de meniul ales de voi depinde bunastarea nuntasilor. Asta nu inseamna ca nuntasii trebuie sa se imbuibe cu mancaruri si bauturi, dar nici sa plece flamanzi nu este indicat.

Un meniu traditional de nunta se compune din:

- aperitive reci ;
- aperitive calde ;
- friptura ;
- sarmale ;
- cafea ;
- desert ;
- bauturi alcoolice (tarii) ;
- bauturi alcoolice slabe (vin, bere) ;
- bauturi racoritoare (apa minerala, sucuri acidulate, sucuri naturale).
In alegerea meniului de nunta trebuie sa tineti cont si de anotimpul in care minunatul eveniment se desfasoara. Mai exact, daca este vara puteti opta pentru mai multa bere si bauturi racoritoare si pentru deserturi reci precum inghetata. In cazul in care nunta are loc in lunile friguroase veti pune accent pe bauturile alcoolice tari si pe mancarurile calde.
In stabilirea meniului la o nunta trebuie sa se mai tina cont si daca unii invitati sunt sau nu vegetarieni sau au o anumita religie care le interzice sa manance un anumit tip de preparat. Aici este cazul celor e religie musulmana care nu pot manca carne de porc. De asemenea, unii pot avea o intoleranta la anumite alimente care le produc alergii sau alte reactii ce pot sa le pun viata in pericol. Mirii trebuie sa-si cunoasca si din acest punct de vedere invitatii si sa ii avertizeze sau sa le alcatuiasca un meniu separat.
Cand se face stabilirea meniului la o nunta este important sa se stabileasca si regimul in care se aduc bauturile la masa(invitatii sunt serviti doar cu o anumita cantitate, li se mai poate aduce la cerere, pot sa ia oricat si orice de la barul restaurantului etc). In plus este important ca mirii sa se asigure daca po t aduce ei bauturile, prajiturile sau fructele. Nu este de neglijat nici cine plateste chelnerii, daca totul este inclus in pretul meniului sau daca plata se face separat. Totul depinde de la restaurant la restaurant si cel mai indicat este stabilirea acestor lucruri inainte de semnarea contractului.
Atentie mare trebuie acordata si numarului de meniuri, cand se confirma cel final catre restaurant si nu in ultimul rand ce se intampla cu cele comandate, dar ramase pentru ca invitatii, desi au confirmat prezenta, nu au venit. Este de preferat sa se faca cat mai tarziu confirmarea numarului, astfel incat toata lumea sa aiba timp sa se razgandeasca sa participe, desiintial au spus „nu”. De aseamenea, trebuie puse la socoteala meniurile fotografului, cameramanului si formatiei. Cu toate acestea stabilite, nunta va fi reusita si meniul gustos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu