miercuri, 29 iunie 2011

Sfaturi nunta- Petrecere ( Receptie) partea 1

        Acum ca ce era mai greu s-a terminat urmeaza distractia ... si nu chiar. Odata ajunsi la local o sa aveti de lucru cu aranjarea pe mese a plicurilor de bani, apoi vor fi diverse si neprevazute ce va vor pica pe cap. O idee nou intalnita la nunti este pregatirea unei schite cu asezarea la masa a invitatilor. Este foarte importanta aceasta asezare deoarece o sa va scape de situatia in care sa asezati tineri si batrani la aceeasi masa ( situatie in care vor sta si se vor privi unul pe altul, mai ales daca nu se cunosc), desi puteau fi asezati in alta parte. Aceasta schita a asezarii la mese va ajuta sa gestionati cat mai bine locurile din sala. De indrumarea invitatilor catre mese este cel mai bine sa se ocupe una dintre domnisoarele de onoare, pentru a mai scapa voi mirii de o povara de pe capul vostru, deoarece vor aparea situatii de genul sa conduceti familia catre mese nici nu apucati sa ii asezati ca vin alti invitati si trebuie sa fiti prezenti la intampinare.

Exemplu de schema pentru asezarea la mese

                Un alt aspect important este ca odata inceputa petrecerea sa uitati toate problemele si sa va distrati, deoarece nu trebuie neglijat ca este petrecerea voastra, toata lumea va cinsteste pe voi. Trebuie sa stiti deasemenea ca tot voi sunteti locomotiva petrecerii, daca voi mirii nu dansati, nuntasii vor iesi cu greu la dans, insa daca mirii se vor distra, ii vor antrena si pe restul nuntasilor in atmosfera si se vor ridica de la mese. Este bine sa fie prezenti la nunta vreo 4-5 cupluri ce stiti ca se distreaza. Ei vor "tine petrecerea in spate" (asa cum imi place sa ii spun eu) adica vor mentine atmosfera de petrecere si vor iesi la dans astfel in jurul lor or sa se adune din ce in ce mai multe perechi, in final toata lumea se va distra impreuna!
                O ideee pentru atmosfera la nunta ar fi, in caz ca aveti invitati care nu prea ies la dans, in momentul in care se face un trenulet sau la melodia "dansul pinguinului" treceti printre mesele tuturor invitatilor si cereti-le sa vi se alature in trenulet. Astfel o sa "sparga gheata" si vor mai iesi la dans, ei intrand in ritmul petrecerii.
                O ideee pentru a avea contact cu toata lumea este sa cereti formatiei sa faca un program pentru ciocnit paharele. In timp ce formatia canta voi mirii, impreuna cu nasii si socrii, mergeti pe la fiecare invitat in parte si ciocniti paharele. Acest lucru da bine, iar nuntasii nu se simt neglijati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu